Onze praktijk

Tandheelkunde wordt bij ons in de praktijk op traditionele manier uitgevoerd. Dit houdt in dat de tandarts op één kamer werkt en de meeste behandelingen van begin tot eind zelf uitvoert met de hulp van een assistente.

In onze praktijk werken vier tandartsen, twee mondhygiënistes, één klinisch prothese technieker, vier paro-preventieassistentes, een preventieassistentes, twee stoelassistentes, drie vaste baliemedewerkster en een praktijkmanager.
De (paro) preventieassistent is een assistent die nascholing heeft gevolgd om zelfstandige handelingen te doen, zoals: tandsteen verwijderen, sealen, afdrukken maken, noodkronen maken en plaatsen. Daarnaast geven zij instructie om de tanden en kiezen optimaal schoon te houden en zo nodig geven zij voedingsadviezen. De mondhygiëniste zorgt voor patiënten met een specifiek tandvlees probleem. De praktijkmanager coördineert de interne bedrijfsvoering van de praktijk.

Sinds 2006 is tandarts B.J. ter Pelkwijk geregistreerd tandartsangst begeleiding bij de VBTGG, één van de twee geregistreerde angsttandartsen in Friesland.  Naast veel geduld behandelen we patiënten met tandartsangst ook met lachgas. Lachgassedatie maakt een behandeling bij de tandarts makkelijker.

De heer G. Teigeler van het gelijknamige tandtechnisch laboratorium in Sneek verzorgt het merendeel van onze gebitsprotheses. Hij is daarvoor op maandagochtend bij ons in de praktijk in Grou.

Tandartsenpraktijk Grou heeft ervaring met kwetsbare ouderen. Sinds enkele jaren verzorgt tandarts B.J. ter Pelkwijk samen met tandtechnieker G. Teigeler de mondzorg in Friesma State.

De tandartsengroeppraktijk Grou is onderdeel van de NLTCO.

Beste patiënt,

Hierbij maken we bekend dat Tandartspraktijk Heijdra en Maatschap Tandartsenpraktijk Ochten per 2 januari 2024 onderdeel zal worden van en zal gaan samenwerken met de Nederlandse Tandartsen Coöperatie.

Wij kijken met volle vertrouwen uit om met hen samen te werken. Onze zorgverlening zullen wij ongewijzigd voortzetten. Er zal voor u dan ook niets veranderen.

Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact op met Cindy van Dinther, cindy.van.dinther@nltco.nl.

Met vriendelijke groet,
Cindy van Dinther
15 november 2023

Tandartsen van links naar rechts:  J. Faber, B. de Boer en B.J. ter Pelkwijk